כל מה שרציתם לדעת על סוגי הפרקטים הקיימים בשוק
בחירת של פרקט לבית או לעסק שלנו, צריכה להיעשות בחשיבה על שלושה פרמטרים עיקריים ומהותיים. הראשון הוא כמובן האלמנט העיצובי – התאמה לעיצוב הכללי, לגודל החלל, לגוונים הרצויים לנו ולנראות הסופית אותה נרצה להפיק בחלל בו אנו מתקינים את הפרקט. הפרמטר השני, הוא השימושיות – פרקט שמותאם לצרכים ולאופי השימוש שהולך להיות בחדר או בחלל בו אנו מעוניינים להתקין אותו והאלמנט האחרון והלא פחות חשוב, הוא התקציב.
קיימים כיום בשוק פרקטים רבים, מחומרים שונים וכמובן, ברמות מחיר שונות. פרקט שעשוי מעץ מיוחד שנעשה בטכניקות מיוחדות, לא יעלה כמו פרקט סינתטי שאגב, יכול להיראות מעולה וטבעי לחלוטין. אחרי בחינה של שלושת בפרמטרים האלה וכדי שנוכל לבחור, אנחנו צריכים להכיר את סוגי הפרקטים הקיימים בשור ומהם ההבדלים בינם.
כל אפשרויות בחירת הפרקטים שלנו
- פרקט עץ מלא או גושני – סוג זה של פרקט, מוכן במיוחד מקורות של עץ אמיתי לגמרי. הוא עובר עיבוד מינימלי לטובת התאמה לשימוש כרצפה, אך כל פלטה המונחת על הרצפה שלנו, יוצרה בעצם מעץ איכותי שלא עבר תהליך עיבוד מורכב במיוחד. סוג זה נחשב ליקר יותר, יוקרתי הרבה יותר מסוגים אחרים וכמובן, שבהתאמה גם התחזוקה שלו תצריך מאתנו השקעה מרובה יותר.
העצים המשמשים לייצור קורות של עץ גושני הם אלון, דובדבן, בוק ועוד.
- פרקט עץ שכבתי – פרקט שכבתי, הוא פרקט שגם עשוי מעץ טבעי. אך בניגוד לקורות העץ השלמות של העץ המלא, בסוג זה כל פלטה בפרקט שיותקן לנו, מורכבת מחיבור של מספר שכבות עץ, כשהעליונה תמיד תהיה עץ מלא בעוד שהתחתונות יהיו לרוב מורכבות מתערובת של עץ עם נסורת ודבק וזאת בכדי לשמור על המראה הטבעי והיפה ובמקביל להוזיל את עלויות הפרקט. בקטגוריה זו ניתן למצוא פרקט המורכב מחמש שכבות, שלוש שכבות, זוג שכבות ועוד. כמות השכבות משפיעות על איכות הפרקט ועמידותו
- פרקט למינציה – סינטטיות היא לא תמיד מילה גסה. בעולם הפרקטים, אלטרנטיבה זולה וסינטטית היא פרקט למינציה המיוצר באופן מלאכותי ובמפעילם תעשייתיים. פרקט זה מורכב מלוח שנקרא HDF (High Density Fiber), לוח המיוצר מסיבי עץ דחוסים בצורה מלאכותית. מעל לוח זה, מדפיסים סוגים שונים של הדפסים דמויי עץ המצופים בשכבת ניילון עמידה שמעניקה לפרקט את שמו וכמובן, את עמידותו ומראהו הטבעי